Články

Podlahové kúrenie, ktoré Vás očarí.

Vyberte si podlahu podľa svojho gusta a nechajte sa hýčkať jej sálavým teplom.

Prinášame Vám podlahové kúrenie v tom najširšom možnom spektre. Spoločne s výberom tej správnej podlahovej krytiny dosiahnete teplo domova šité na mieru.

Vinylové podlahy si užívajú návrat na scénu

Vinylové, resp. PVC, podlahy sú v slovenských domácnostiach obľúbené. Nové štýly a farebné prevedenia z nich robia atraktívnu voľbu aj dnes. Vinylové podlahy sú vhodné pre podlahové kúrenie. Vinyl má totiž najmenší tepelný odpor v porovnaní s inými druhmi podláh. Nakoľko ide o syntetický materiál, neničí sa vlhkosťou. Ak sa nejaká časť podlahy počas používania poškodí, stačí vymeniť jednotlivé lamely a podlaha bude znova krásna. Vinylová podlaha je vhodná aj do kuchyne alebo kúpeľne. Dnešný dizajn ju robí nerozoznateľnou od dreva.

Veľkoformátové obklady ako moderný doplnok

Obkladačky veľkých rozmerov sú stále vyhľadávanejšie, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Dizajnovo sú veľmi zaujímavé a hodia sa k modernému interiéru. Podlaha zložená z týchto dlaždíc má malé množstvo škár, čím čiastočne zamedzuje vzniku plesní. Obklady veľkých formátov sa perfektne hodia do moderných bytov, ale aj domov so starším nábytkom. Interiéru dodajú vzdušnosť a priestrannosť. Sú vhodné na podlahové kúrenie.

Skúste ekologickú korkovú či bambusovú podlahu

Korkové podlahy sú skutočne pohodlné a príjemné. Majú veľmi zaujímavý vzhľad a, podobne ako bambusové obklady, sú ekologické. Korok je prirodzene rezistentný voči plesniam a iným mikroorganizmom, čo z neho robí vynikajúcu možnosť pre alergikov. Korkové podlahy sú dostupné v rôznych farbách a štýloch. Môžu sa nakombinovať s akýmkoľvek nábytkom a domovu dodajú teplú, mäkkú a zároveň exotickú atmosféru. Na podlahové kúrenie však zvážte skôr iný typ podlahy.

Aktuálne pozorujeme veľa trendov

Jednak majú zákazníci záujem o veľkoformátové dlaždice, no zároveň je veľký dopyt aj po mozaikových riešeniach. Veľký vzostup zaznamenávajú prírodné materiály, ale aj vinyl zažíva opätovnú slávu.

Prírodné materiály sú vhodné do všetkých miestností, kde sa nevystavujú vlhkosti. Dlaždice a vinyl zas do kúpeľní a kuchýň pre ich výbornú tepelnú vodivosť.

Ak túžite po kvalitnom podlahovom kúrení v kombinácii s jedinečnou podlahou, ste na správnej adrese. Neváhajte nás kontaktovať a určite si vyberiete podľa svojich predstáv.